Wijn kan een afwijkende smaak hebben die wordt veroorzaakt door besmetting met de TCA bacterie. Dit wordt "kurk" genoemd.
De besmette wijn krijgt door de TCA bacterie de geur van een muffe of vochtige kelder en smaakt daardoor slecht. De TCA bacterie kan via een slechte kurk van buiten de fles doordringen tot de wijn terwijl deze opgeslagen ligt.
Als er kurk in het glas drijft, betekent dat nog niet dat de wijn besmet is. Dit is meestal het gevolg van een te droge kurk of een slecht geopende fles. Dit beïnvloedt de smaak niet. Een beetje schimmel aan de bovenkant van de kurk is ook niets om u zorgen over te maken.
Wat te doen als de wijn "kurk" heeft?
Als u denkt dat de door u bestelde wijn "kurk" heeft neemt u dan contact op met onze klantenservice en bewaart u s.v.p. de geopende fles wijn. Wij laten de fles bij u afhalen en vergoeden uiteraard de aankoopkosten van de fles wijn of wij sturen een nieuwe fles wijn naar u op. Het is belangrijk dat u de fles bewaart zodat wij de wijn kunnen testen en aan de wijnmaker door kunnen geven dat er iets met de wijn aan de hand is, zodat zij de kwaliteit kunnen blijven bewaken.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.