We begrijpen dat wijnliefhebbers teleurgesteld kunnen zijn als ze een fles wijn met een afwijkende smaak tegenkomen, die wordt veroorzaakt door besmetting met de TCA-bacterie, ook wel bekend als "kurk." Hier is wat je moet weten en wat je kunt doen als je denkt dat de wijn is aangetast:
Wat is "Kurk"?
"Kurk" in wijn wordt veroorzaakt door de TCA-bacterie en kan leiden tot een muffe of vochtige keldergeur en een slechte smaak. Deze bacterie kan via een slechte kurk de wijn binnendringen terwijl deze wordt opgeslagen.
Kurk in het Glas?
Het feit dat er kurk in je glas drijft, betekent nog niet noodzakelijk dat de wijn besmet is. Dit kan vaak worden veroorzaakt door een te droge kurk of een onhandig geopende fles, en het beïnvloedt meestal de smaak niet. Een beetje schimmel aan de bovenkant van de kurk hoeft je ook geen zorgen te maken.
Wat te doen bij besmette wijn?
Als je vermoedt dat de door jou bestelde wijn besmet is met "kurk," neem dan onmiddellijk contact op met onze klantenservice. Bewaar alsjeblieft de geopende fles wijn. We zullen de fles bij je ophalen en uiteraard de aankoopkosten vergoeden of een nieuwe fles wijn naar je opsturen. Het is van groot belang dat je de fles bewaart, zodat we de wijn kunnen testen en de wijnmaker kunnen informeren over eventuele kwaliteitskwesties, zodat zij de kwaliteit kunnen blijven waarborgen.
Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.